Бразилия ще играе с Чили, Мексико срещу Холандия
Секция: СПОРТ
24 Юни 2014 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бразилия ще играе с Чили, Мексико срещу Холандия

/КРОСС/Бразилия спечели своята Група "А" и се класира за 1/8-финалите на Мондиал 2014, където ще срещне тима на Чили. Селесао победи убедително Камерун с 4:1 в последния си мач от груповата фаза. Неймар изведе домакините на мондиала напред в 17-ата минута. Само девет по-късно обаче африканците се върнаха в мача след гол на Жоел Матип. Все пак на полувремето кариоките се оттеглиха с преднина от един гол, чийто автор отново бе Неймар (35'). Така десетката на селесао стана едноличен лидер при голмайсторите на Мондиал 2014 с 4 гола.

През втората част Бразилия успя бързо да затвърди преднината си с попадение на Фред (49'), при което останаха съмнения за засада, но повторенията показаха, че такава сякаш нямаше. В края на мача кариоките стигнаха и до четвърти гол след груба грешка в защитата на Камерун, от която накрая се възползва резервата Фернандиньо (84').

В другата среща от групата Мексико победи Хърватия и заслужи място на 1/8-финалите срещу първенеца в Група "В" Холандия. Ацтеките поведоха през втората част с гол на рафа Маркес след ъглов удар в 72-ата минута. Само три по-късно Гуардадо удвои преднината на тима си, а резервата Хавиер Ернандес сложи точка на спора при заучено положение от корнер в 82-ата минута. Шахматистите все пак стигнаха до почетен гол чрез Перишич, но това им стигна само за третото място в групата. Червен картон в 89-ата минута пък си изпроси появилия се като смяна Ребич за остро влизане.