Празник на Изтока в Борисовата градината
Секция: КУЛТУРА
24 Юни 2014 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Празник на Изтока в Борисовата градината

/КРОСС/Танци, музика и пикантни аромати. Пищни тъкани и ръчно изработени красоти, редом със семплата, сдържана красота на хайкуто. Бойни изкуства, изящни изкуства и изящни бойни изкуства...

Всичко това - на 5 и 6 юли, от 17 до 21 ч., в Борисовата градина, Лятната естрада, когато ще се проведе празникът "Изток в парка".

Фестивалът на древните и многолики култури на Азия "Изток в парка" е вече традиция у нас. 

България не е просто мост и кръстопът между Изтока и Запада. Тя съществува едновременно и в двете големи цивилизации и е неделима част от всяка от тях. Освен това, фестивалът предоставя платформа за изява на организации, центрове и артисти, свързани по един или друг начин с Близкия и Далечен изток. Фестивалът „Изток в парка" те среща с азиатските култури и техните лица тук, в София.

Посетителите ще могат да се запознаят и с почти неизвестни на широката публика, но изключително интересни форми на азиатска култура. 

Фестивалът на азиатските култури „Изток в парка" е организиран от Сдружение АРАБИС. Проектът е финансиран от Програма Култура на Столична община и е част от кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.