Борисов: Спекулация е, че обсъждам с когото и да е експертен кабинет в този парламент
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юни 2014 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Спекулация е, че обсъждам с когото и да е експертен кабинет в този парламент

/КРОСС/Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в рамките на настоящото Народно събрание не е възможно никакво правителство. Така той отговори на слуховете за нов кабинет вместо избори

Борисов очаква управляващите да приемат предсрочни избори в средата на септември.

Лидерът на ГЕРБ увери, че не води консултации с никоя политическа партия. Така той опроверга твърденията, че ГЕРБ и БСП преговарят задкулисно за експертен кабинет. По думите му, няма за какво да се разговаря, тъй като важните теми вече били обсъдени от управляващите.

Във Фейсбук профила си Борисов написа: 

Абсолютна спекулация е това, че обсъждам с когото и да е създаването на експертен програмен кабинет в този парламент. БСП, ДПС и „Атака" безпардонно и брутално нарушиха споразумението, което политическите сили постигнаха в четвъртък при президента Плевнелиев. И вместо да направим плавен преход в тежка за държавата ситуация и да насрочим избори, те започнаха да си приемат Закона за МВР, избраха си генерален секретар на ООН, назначават нови министри, свалят и качват нови зам.-министри. Освен това подписват в енергетиката договори за 20 години напред. ГЕРБ винаги управлява сам и не влиза в никакви коалиции. Изборите и народът определя кой как управлява, а не задкулисно политиците да го решават. Сега БСП иска панически да се спасява и лансира лъжи, че готвим общ кабинет. Подобен вариант не е състоятелен, защото всеки изгубен ден ни тласка към колосална катастрофа. Ние отиваме на избори сами и не участваме в задкулисието.