Работник загина след свличане на земна маса във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юни 2014 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работник загина след свличане на земна маса във Варна

Варна /КРОСС/ 43-годишен строителен работник загина по време на работа във Варна. Мъжът се е намирал в изкоп, когато върху него се е свлякла земна маса. Инцидентът е станал в понеделник около 16:50 ч.
Строителната площадка се намира в пресечка на бул. „Трети март", в района около спирка „Янтра". Работниците са полагали тръби за канализация за бъдеща кооперация. Жертвата е бил в изкоп с дълбочина около 3,5 м, когато е била затрупан от близо 5 куб м пръст, съобщи за Дарик шефът на Областната инспекция по труда Иван Иванов.
Изпълнител на обекта е фирмата „Ру-Ви-Ян". С нея загиналият не е имал договор. Той е бил за първи ден на площадката, тъй като е замествал болен работник.
„Изкопът е трябвало да бъде укрепен, но това не е било направено. Собственикът ни обясни, че в понеделник не е било предвидено да се слиза в него, но в същото време са полагали тръба. Те са знаели, че ще влизат в обекта, но въпреки това са работили без укрепления", каза още Иванов.
Загиналият работник има три деца. Семейството му живее във варненското село Величково.
„Смъртта е предизвикана по време на работа и няма общо с активирането на свлачище или с обилните валежи, които заляха Варна в последните дни", каза за Дарик полицията във Варна Ивана Милева.
По случая е образувано досъдебно производство и е информирана Окръжа прокуратура.