Кубрат Пулев поиска допинг проверка за Кличко
Секция: СПОРТ
24 Юни 2014 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кубрат Пулев поиска допинг проверка за Кличко

/КРОСС/ Българският боксьор Кубрат Пулев поиска световният шампион в тежка категория Владимир Кличко да бъде проверен за допинг в тренировъчни условия преди мача между двамата, който ще се състои на 6 септември в Хамбург, съобщава ДПА.

"Проверяват ме за допинг поне шест пъти годишно по време на тренировки. Винаги трябва да бъда на разположение и да съобщавам къде съм отседнал и къде се намирам във всеки един момент. Защо това да не важи за Владимир Кличко? Така би било честно", коментира 33-годишният Пулев.

В професионалния бокс проверките за забранени стимуланти са задължителни по време на мачовете, но не и на тренировки. 38-годишният украинец на този етап не дава допинг проби в извън състезателни условия.

"Дори когато Кубрат се готви в България, там той също прави тестове за допинг. Не хвърлям обвинения, че Владимир използва забранени стимуланти. Но искам за всички еднакви условия, за да няма спекулации", подчерта треньорът на българина Ото Рамин.

В лагера на Пулев предложиха Кличко да обяви мястото, но което ще се готви след 1 юли до мача в Хамбург и да се подложи на допинг контрол.