От 1 юли спасители бдят на пет неохраняеми плажа в Добричко
Секция: Туризъм
24 Юни 2014 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От 1 юли спасители бдят на пет неохраняеми плажа в Добричко

Добрич /КРОСС/ От 1 юли спасители ще осигуряват спокойното летуване на туристи по пет от неохраняваните плажове в област Добрич, съобщи областният управител Недко Марчев, в рамките на отчета си от 1 година мандат.
Плажовете са одобрени, като със спасителни постове ще са плаж Шабленска тузла, къмпинг "Добруджа" - на територията на община Шабла, плаж "Русалка - т. нар. българска част и плаж "Каварна", на територията на община Каварна, и плаж "Фиш-фиш" нов, известен повече в региона като плаж 789 в Балчик, заради близостта на ресторант, именуван така.
"Това е пилотен проект, в който плажовете са подбрани по критерий "посещаемост", добави Марчев. Същевременно отбеляза, че направените проверки на плажовете, които се стопанисват не са установили сериозни нарушения, а даваните предписания се изпълняват. Предвид старта на сезона губернаторът е разпоредил кметовете на морските общини да поставят предупредителни табели на четири езика, както и да се осигури санитарно-хигиенно поддържане на плажовете без стопани. Между 15 и 18 ще са наетите спасители, заявиха от БЧК, които ще осигурят охраната на нестопанисваните ивици. Заплащането на наетите ще е в размер на 10 на сто от плащаните суми за концесии и наем на плажове в областта, каза още Марчев, цитиран от standartnews.com.