Датата на изборите ясна в петък
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юни 2014 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Датата на изборите ясна в петък

/КРОСС/БСП разпраща покани на лидерите на парламентарно представени партии за консултации. Това обяви председателят на социалистите Сергей Станишев след заседание на ръководството. Намеренията са в петък да се обсъждат предсрочните избори, задачите на НС, ролята на служебния кабинет, номинирането на еврокомисар и ситуацията в страната.

Началото на "политическото кафе" бе насрочено за днес, но по-късно стана ясно, че ще се отложи. Решението за преговорите беше взето миналата седмица от Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче демонстративно скъса споразумението, постигнато на съвета, след като не беше прието искането му да бъде отложено обсъждането на ново на Закона за МВР. В кулоарите на парламента тогава той заяви, че няма да учасва в бъдещите консултации, като обяви на управляващите война и реваншизъм.

БСП ще води разговори с ГЕРБ, ДПС и други политически сили, дори извънпарламентарни, на предстоящите консултации, заяви Сергей Станишев. Партии извън НС няма да участват в предстоящите политически консултации, категоричен бе обаче лидерът на ДПС Лютви Местан.