Майки на украински военни блокираха магистралата Киев-Чоп до Житомир
Секция: СВЯТ
24 Юни 2014 15:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майки на украински военни блокираха магистралата Киев-Чоп до Житомир

/КРОСС/ На магистрала Киев-Чоп до Житомир е блокирано движението от протестиращи хора, съобщи lifenews.

Сред събралите се на протеста срещу киевските власти са бащи, майки, съпруги и роднини на военнослужещи в украинската армия, изпратени да воюват в Източна Украйна. За да привлекат вниманието на властите в Киев, хората затворили магистралата с искания близките им да бъдат изтеглени от конфликтните зони и върнати обратно по родните места. Жените са възмутени, че властите изпращат техните синове и мъже да убиват собствения си народ.

„Аз съм майка на военнослужещ, който в момента се намира в Източна Украйна, както и стотици момчета от 95-та бригада и 30-та бригада на Новоград-Волин. Ние сме крайно възмутени от отношението на държавата ни и ръководството на военните. Ще се събираме постоянно и ще стоим тук, докато не бъде взето конкретно решение. Ние искаме да си видим децата", заяви една от протестиращите Валентина Султан-Багомаева.

Според съобщенията на очевидци, в резултат на блокирането на движението на магистралата Киев-Чоп, се е образувало задръстване с километрови опашки от автомобили.

Напомняме, аналогична бе ситуацията на 20 юни в Черновци, където се проведе подобна акция. Тогава майки, съпруги и близки на военнослужещи бяха затворили четири магистрали.

Хората в Житомир не за първи провеждат подобни акции с надеждата, действията и призивите им да бъдат забелязани от управниците на държавата. По-рано те блокирали военното поделение, за да си върнат близките, с цел да не ги изпратят в горещите точки на страната.