Музеят за история на София стартира кампания „100 години спомен”
Секция: КУЛТУРА
24 Юни 2014 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Музеят за история на София стартира кампания „100 години спомен”

София /КРОСС/ Музеят за история на София стартира кампания „100 години спомен". Тя е посветена на набирането на спомени, свързани с Централната минерална баня и пл. „Бански" през ХХ в. Инициативата ще завърши с изложба при откриването на новата сграда на Музея за история на София.
Кампанията „100 години спомен" стартира на 1 юли 2014 г. Набирането на вещи, снимки, документи и др., свързани с историята на сградата на
Централната минерална баня и пл. "„Бански", ще продължи до края на месец август. Целта е да бъде събран богат архив, свързан с живота на сградата на Централната минерална баня, преди тя да се превърне в сграда на Музея за история на София.
Материалите могат да бъдат дарени, заснети в офисите на Музея или дадени за временно ползване. Необходимо е гражданите да се обадят на тел.: 02/ 983 37 55 и впоследствие да предоставят предметите в сградата на Централната минерална баня.
Всички материали ще се обработят дигитално и в бъдеще ще са достъпни чрез електронната страница на Музея за история на София (www.sofiahistorymuseum.bg). Отзовалите се на инициативата ще получат документ за дарителство.
На 3 септември 2014 г. (9:00-17:00 ч.) в сградата на Централната минерална баня всички желаещи ще имат възможността да се запознаят със събраните материали. Тогава ще се състои и обсъждането на предстоящата изложба с хората, предоставили материали.
Финалът на кампанията ще бъде ознаменуван с изложба при откриването на постоянната експозиция на Музея за история на София в новата му сграда (Централна минерална баня, пл. „Бански" 1).