Доказано: мъжете са по-емоционални
Секция: Наука
24 Юни 2014 19:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доказано: мъжете са по-емоционални

/КРОСС/ Мъжете са по-емоционални от жените, успяха да докажат британски учени. Те са провели експеримент, в който са участвали 30 души - 15 мъже и 15 жени. Всички те са наблюдавали различни изображения, разделени в четири категории - щастливи, забавни, вълнуващи и трогателни. Докато участниците са гледали картинките, експертите са записвали физиологичните им реакции чрез електроди, прикрепени към пръстите им.
След анализиране на резултатите, изследователите са открили, че мъжете са отреагирали на показаните изображения с много повече чувство от представителките на нежния пол. Участниците в експеримента са били помолени и да оценят степента на емоциите си. Очаквано, жените са посочили, че имат по-силни емоции, докато представителите на по-силния пол са съобщили, че отговарят по-малко емоционално от участничките, въпреки че физиологичните им реакции говорят точно обратното.
„Нашето изследване показва, че мъжете са по-емоционални от жените, но са по-малко склонни да изразят чувствата си заради от страна на обществото. И въпреки че момчетата не плачат, дълбоко в себе си те са по-емоционални, отколкото нежната половина на човечеството", обобщава ръководителят на изследването Дейвид Люис.