Атанас Мерджанов е новият шеф на ПГ на "Коалиция за България"
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юни 2014 19:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Мерджанов е новият шеф на ПГ на "Коалиция за България"

/КРОСС/ "Избрахме Атанас Мерджанов за нов председател на парламентарната група на Коалиция за България и нови заместник-председатели - Филип Попов, Петър Кънев, Марияна Георгиева и Захари Георгиев." Това каза депутатът от социалистите Таско Ерменков пред журналисти.

Новият председател на парламентарната група, по думите му, отива на петъчните консултации с останалите формации с нагласата да се постигна консенсус. Новите зам.-председатели на ПГ ще имат доста допълнителни ангажименти към досегашните си дейности.

"Имаме съвсем нормални взаимоотношения. БСП не е в криза, това е твърде пресилено твърдение", коментира той решението на Сергей Станишев да стане евродепут.

Ерменков посочи, че е имало натиск от страна на ПЕС червеният лидер да стане евродепутат, още повече, че се очертава широка коалиция на ниво Европейски парламент между ЕНП и ПЕС. По думите му, соцлидерът е щял да предпочете българския парламент, ако ПЕС са спечелили изборите.

Според него тогава, когато Сергей Станишев е казвал, че няма да става евродепутат е било в ситуация, когато се е очаквало ПЕС да има значително мнозинство в ЕП.

"В момента диалогът в Народното събрание е задължителен. Той е необходим на България, като е много важно да се покаже, че парламентът може да бъда отговорен за бъдещето на страната", каза още Ерменков.