Депутатите гледат промените в Закона за автомобилните превози
Секция: ПОЛИТИКА
24 Юни 2014 19:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите гледат промените в Закона за автомобилните превози

София /КРОСС/ Промените в Закона за автомобилните превози влизат на второ четене в пленарната зала. Това предвижда проектопрограмата на парламента за тази седмица. Преди това Народното събрание ще прекрати пълномощията на лидера на БСП Сергей Станишев, който на 23 юни е депозирал заявление за напускане на НС. В проектопрограмата е ратификацията на споразумението за търговия между Европейския съюз и Колумбия и Перу, както и първото четене на промени в Закона за здравето.
Депутатите ще продължат с второто четене на изменения в Закона за защита на потребителите и на законопроекта за защита на растенията.
Първото четене на законопроекта за Комисията за защита на конкуренцията и потребителите, внесен от Йордан Цонев, също е включен в дневния ред на депутатите. Предлага се те да обсъдят на първо четене и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, внесено от Светла Бъчварова и група народни представители в края на май.
В седмичната проектопрограма е първото четене на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и проект за решение за откриване на факултет „Обществено здраве и здравни грижи" в структурата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас.
В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.