Съд разреши задграничен паспорт на 3-годишната дъщеричка на Пламен Галев
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юни 2014 20:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съд разреши задграничен паспорт на 3-годишната дъщеричка на Пламен Галев

/КРОСС/ 3-годишната дъщеричка на Пламен Галев - Мария, може да получи задграничен паспорт, след като съдия от районния съд в Дупница е разрешил издаването му по искане на майката на детето - Юлияна Бельова, съобщиха от ведомството.
Момиченцето е от връзката на зачезналата заедно с Ангел Христов бивша барета Галев и Юлияна, за която знае и коментира целият град. Според закона момиченцето не може да напуска България без разрешението на баща си. От май 2012 год. двамата, осъдени на по 5 години затвор за създаване на организирана престъпна група и рекет, са в неизвестност, обявени са за международно издирване.
В съда Юлияна потвърдила, че Мария е от връзката й с Пламен Галев. Както и, че от май 2012 г. не може да се свърже с бащата на детето. Поради тази причина не може да вземе неговото съгласие за пътуване на момичето зад граница. На заседанието се явил и братовчед на Пламен Галев в качеството на свидетел.
Самият задграничен паспорт не дава право на майката да извежда детето зад граница. Ако тя иска и то да пътува, пак трябва специалното разрешение на бащата - за конкретната дестинация, за датата на пътуването и т.н. Паспортът си е паспорт, а законът трябва да се спазва, отбеляза съдията Михаил Малчев, издал разрешение на Мария да се издаде задграничен паспорт, пише "Труд".