Предстоящи събития в страната за днес, 25 юни
Секция: Предстоящи събития
25 Юни 2014 06:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 25 юни

/КРОСС/ ***

София.
От 9 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 9.30 ч. 25 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Борислав Балджийски (ч.л.124, ал. 1).

***
София.
От 9.30 ч. 4 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров (чл. 253 от НК).

***
София.
От 10 ч. в Конферентната зала на Полиграфически комбинат на бул. „Цариградско шосе" 47 професор Пламен Моллов, изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, ще участва в дискусията „Море от храни".

***
София.
От 10 ч. в сградата на ДКЕВР, бул. „Дондуков" 8-10, ет. 4, зала 4 ще се проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно подадено от „Булгаргаз" ЕАД заявление с вх. № Е-15-20-21/10.06.2014 г. за утвърждаване на цени на природния газ за ІIІ-то тримесечие на 2014 г. при продажба от Обществения доставчик на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа.

***
София.
От 10 ч. в Национален пресклуб БТА Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите ще даде пресконференция на тема: „Социалният и здравният статус на военноинвалидите и военнопострадалите в България. Достатъчни ли са промените в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, приети преди няколко дни?".

***
София.
От 10.30 ч. в хотел Балкан ще се проведат конференция и информационни дни за представяне на програми БГ02 „Интегрирано управление на морските и вътрешни води" и БГ03 „Биологично разнообразие и екосистеми", съфинансирани от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

***
София.
От 10.30 ч. в зала Б на БТПП, ул. Искър № 9, ще се проведе заключителна среща по проект Recultivatur.

***
София.
От 11 ч. в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема: „Ще пророни ли сълзи „Молещата се Богородица" от Перперикон за провала на разкопките през 2014 г.?" Ще бъде показана окончателно възстановената златна икона.

***
София.
От 12 ч. в Национален пресклуб БТА Висшият адвокатски съвет и Софийският адвокатски съвет ще дадат пресконференция на тема: „Лекарската (медицинската) грешка".

***
София.
От 13.30 ч. 20 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Адриан Ангелов (чл. 115-118 от НК, подсъдим за убийството на Николай Йорданов).

***
София.
От 13.30 ч. в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" 12, ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 16.30 ч. пред Народния театър „Иваб Вазов" ще се проведе митинг-шествие-протест срещу терора над гражданското население в Източна Украйна.

***
София.
В София Хотел Балкан ще се състои официална церемония по връчване на наградите за наука „Питагор".

***
Благоевград.
От 11 ч. в зала 101 в сградата на общината ще се проведе заседание на Наблюдателна комисия съгласно чл. 170 от Закона за изпълнение на наказанията и задържане под стража към Общински съвет Благоевград, избрана с Решение № 11 по Протокол 2 от проведено заседание на 25.11.2011 г.

***
Благоевград.
От 11.30 ч. в топлата връзка на зала „22 септември" кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще подпише двустранно споразумение за сътрудничество между Благоевград и албанския град Фиер с кмета Бафтиар Зечай.

***
Бургас.
В Гранд Хотел Приморец Изпълнителна агенция „Морска администрация" организира среща на заинтересованите страни по проекта за Зелен интермодален транспорт (GIFT - Green Intermodal Freight Transport).

***
Варна.
От 13 ч. в арт салона на Радио Варна ще се проведе пресконференция и коктейл по повод представяне на Смарт Консултинг Клъстер и създаване на клъстерна мрежа в Североизточна България.

***
Велико Търново.
От 14 ч. в сградата на Областна управа ще се проведе Национална научно-практическа конференция на тема: „Интеркултурното образование като средство за намаляване на отпадането на ромските деца от училище".

***
Плевен.
От 12 ч. в Пресклуб на БТА-Плевен Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков" - Плевен организира пресконференция на тема: „Трети международен музикален фестивал за маримба и ударни инструменти - Плевен `2014".

***
Стара Загора.
От 10.50 ч. в Стара Загора ще се проведе учение на тема: „Дейност на органите за управление и частите на Единната спасителна система при възникване на инцидент в терминал за съхранение на пропан-бутан".

***
Стара Загора.
От 10 ч. в зала 203 кметът Живко Тодоров ще даде пресконференция във връзка с Приз 2013 на Фондация за прозрачни регламенти, присъден на Община Стара Загора и „Електронна платформа „Моята еОбщина" в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията".

***
Букурещ.
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.