От Световното по футбол до БСП - една оставка
Секция: ПОЛИТИКА
25 Юни 2014 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От Световното по футбол до БСП - една оставка

/КРОС/С паралел между футбола и полтиката Георги Кадиев обясни за сетен път нуждата от промени в българската левица.

Треньорът на италианския национален отбор и президентът на футболната им федерация подават оставки. Без "анализи", обяснения за "новата обстановка", "новата роля" и прочие псевдо-извинения, зад които стои единствено личната, егоистична цел да спасим себе си, коментира в профила си във Фейсбук Кадиев и допълва: Може би и затова Италия е три пъти световен шампион?

Ууупс, грешка, наистина са 4 пъти. Извинения, поправя се Георги Кадиев и пренася смисъла от оставките във футбола на местна политическа почва: Но важното е актът на оставка като поемане на отговорност- при това и от треньор, и от администратор.

БСП няма никакъв шанс, ако пропилее следващите 2-3 седмици, убеден е Кадиев. Той посочи краткосрочните мерки:

Оставка на Станишев, оставка на цялото Изпълнително бюро, временно бюро от 3-5 души, заседание на конгреса след 2 седмици, на което се променя устава и се прави вътрешнопартиен избор за председател в началото на септември.

Прост алгоритъм за измъкване от ступора и поне малко да покажем енергия. И тогава резултатът ни ще е много по-добър. Козметични промени в момента не са нищо повече от запазване на същите хора, със същите зависимости и същото отсъствие на мисия и идеал, коментира още Кадиев.