Volvo стартира производството на спортните S60 и V60 Polestar
Секция: Автомобили
25 Юни 2014 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Volvo стартира производството на спортните S60 и V60 Polestar

/КРОСС/Volvo съобщи, че във фирмения комплекс на марката Volvo Torslanda, е започнало производството на специалните спортни версии Polestar на моделите S60 и V60. През тази година ще бъдат сглобени 750 такива автомобила, които ще бъдат предназначени за клиенти в Канада, Холандия, Япония, Швеция, Швейцария, Великобритания и САЩ.

Volvo представи спортните S60 и V60 Polestar в края на миналата година. Специалната версия е разработена на базата на серийните варианти на моделите, но те идват със сериозно доработени за постигането на по-динамично пътно поведение окачване, спирачна система и двигател, и са екипирани с нов аеродинамичен пакет.

Задвижващият агрегат на колите е трилитров, шестцилиндров, редови, турбо, с максимална мощност от 350 конски сили при 5700/мин и 500 Нм, комбиниран с роботизирана шестстепенна предавателна кутия и система за задвижване на четирите колела Haldex. Ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде извършено за 4.9 секунди, а максималната скорост на движение е електронно ограничена на 250 км/ч., пише auto-press.net.