Руският език се възражда! ПУ представи най-новите програми
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2014 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският език се възражда! ПУ представи най-новите програми

/КРОСС/ Нови магистърските програми с чужди езици представи Пловдивският университет „Паисий Хилендарски" на 20 юни, съобщиха от Филологическия факултет на висшето училище.

Катедрата по руска филология презентира магистратурите си с руски език „Актуална русистика", „Превод за европейските институции/превод и интеркултурна комуникация" и „Културни и социални дейности в туризма".

Основните акценти в учебните планове, очакваните компетенции при успешното завършване на дадена програма и възможностите за бъдеща реализация бяха презентирани в конферентна зала „Компас" на Ректората. Преподаватели разказаха за актуалното състояние и потенциалните потребности на пазара на труда от магистри с руски език. Също така е представена и реализацията на дипломиралите се в трите специалности, които се изучават само в редовна модулна форма.

Два семестъра продължава обучението в магистърска програма „Актуална русистика", тя е в професионално направление филология. „Превод за европейските институции / превод и интеркултурна комуникация" със срок на следване 3 семестъра. Професионалната квалификация е филолог-преводач и специалист по интеркултурна комуникация. Със същата продължителност е и третата магистърска програма - „Културни и социални дейности в туризма". Завършилите придобиват квалификация „Експерт по културен туризъм".

На срещата във Филологическият факултет бяха представени и магистърските програми с чужди езици, които са структурирани за следване след бакалавърска степен. В тях има възможност за избор на изучаване на един чужд език или на комбинация от два. Чуждите езици, предлагани на този етап, са английски, испански, италиански, немски, руски и френски. Всички програми са актуализирани съобразно местния и европейския контекст, уточниха от факултета.