Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да помагат в Добрич
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юни 2014 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да помагат в Добрич

/КРОСС/ Продължава помощта, която оказват модулни групи от Сухопътните войски във възстановяването на гр. Добрич след наводнението. Днес, 28 юни, 48 военнослужещи от военни формирования 54 060 - Шумен и 54 470 - Белене, с необходимата специализирана и тежкотоварна техника, участват в разчистването на срутени къщи, в изхвърлянето на строителни отпадъци, в почистването на канализацията в града.

От 27 юни, когато се включиха във възстановителните дейности в Добрич, модулните групи работят в три от засегнатите части на града. Военнослужещите от първата група почистват отводнителен канал от натрупаните дървета, храсти и други отпадъци. До края на работния ден вчера те изчистиха над 400 метра от него.

Втората група участва в отводняването на станция на ВиК гр. Добрич (воден колектор), за да се възстанови нормалното водоснабдяване в града. С помощта на 4 моторни помпи вчера бяха изпомпени над 310 куб. метра вода.

Третата група от военнослужещи разчистват отломки, строителни отпадъци и наноси от тиня в района на Хуманитарната гимназия. Бяха извозени 130 куб. метра с отпадъци.

Изпълнението на задачите в помощ на населението от Добрич ще продължи и утре.