Цачева: Не сме обсъждали името на следващ премиер
Секция: ПОЛИТИКА
28 Юни 2014 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цачева: Не сме обсъждали името на следващ премиер

/КРОСС/ "Това, което имам като спестявания от заплатата, стоят по карта. След категоричните позиции на представители на различни институции за това, че се правят криминални опити за дестабилизиране на системата, която според критериите за стабилност на банковата система е такава, съм спокойна." Това каза в интервю за bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Трябва да бъдем достатъчно сдържани и отговорни в коментарите по повод на това, което се случва с банковата система, защото аз вярвам на институциите, които имат пряко отношение към нейната стабилност и сигурност", каза още Цачева.

"На Консултативния съвет се постигна съгласие да бъде предложен на държавния глава, на президента на Републиката, една от трите дати, която предварително политическите сили бяха постигнали като консенсусни на Консултативния съвет при президента. Става дума за известните ви дати - 28 септември, 5 или 12 октомври. След некратки по време обсъждания, с много аргументи „за" и „против", най-доближени до датата, от страна на всички участващи в този формат на срещата, политически сили бе датата 5 октомври", коментира тя избранта за дата за вота.

"Нас от ГЕРБ тази дата не ни притеснява. Нямаше възражения и от страна на Коалиция за България, така че по тази датата, пак повтарям, най-плътно до нея се доближиха останалите. Тя беше консенсусната и затова се казва, че около нея сме постигнали споразумение, за да се предложи на президента. Категорично не е обсъждано в персонален план на консултациите, името на следващ премиер", каза още Цачева.