Германски астронавт подстрига колеги от САЩ след бас за Мондиала
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Юни 2014 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германски астронавт подстрига колеги от САЩ след бас за Мондиала

/КРОСС/ Астронавтът Александър Герст от Германия острига нула номер американските си колеги Грегъри Вайзман и Стивън Суонсън на Международната космическа станция, тъй като те загубили бас за резултата от футболния мач между САЩ и Германия на световното в Бразилия.

В четвъртък германците победиха САЩ с 1:0 благодарение на гол на Томас Мюлер. Този резултат позволи на Германия да заеме първото място в групата, а отборът на САЩ да стане втори, изпреварвайки отбора на Португалия с по-добра голова разлика.

Според условията на баса, ако американците удържат победа, астронавтите от САЩ трябвало да нарисуват на челото на германеца американското знаме. В противен случай Вайзман и Суонсън трябвало да се простят с перчемите си.

НАСА излъчи видео, на което Александър Герст с усмивка на лицето бръсне главите на американските астронавти със специална космическа бръсначка, която събира остриганите коси и не допуска в условията на нулева гравитация те да се разпространяват в орбиталния комплекс, пише TemaDaily.