Главчев: Искаме възможно най-скорошни избори
Секция: ПОЛИТИКА
28 Юни 2014 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев: Искаме възможно най-скорошни избори

/КРОСС/ След много сериозни дискусии на политическите консултации вчера избрахме 5 октомври за дата на изборите. Всички се обединихме около тази дата, за да не се стига до липса на решение", това заяви в „Седмицата" на Дарик зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

„По-добре ли беше да няма никаква дата? Имаме все пак някакъв малък напредък след тези консултации и нека не се спекулира с други неща", каза oще той.

„Ние предлагаме оставка на правителството от една година. След като се гласува оставката в НС, което не знаем дали ще се случи, но ако се случи, инициативата отива при президента и той започва т.нар. конституционна рулетка. Тя може да се върти бързо или бавно, но всичко е в сферата на хипотезите", коментира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Искаме възможно най-скорошни избори, допълни той. Оттук насетне форматът при президента и самият президент, който има водеща роля след оставка на премиера, трябва да се създаде правителство, което може да прерасне в служебно, а след това защо не и постоянно.