Задържаната за жестокото убийство на малката Алекс промени показанията си
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юни 2014 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаната за жестокото убийство на малката Алекс промени показанията си

/КРОСС/ 8-годишната Александра беше убита на 11-ти април в Поморие по изключително жесток начин. За смъртта на детето часове по-късно беше задържана Атанаска Георгиева. 43-годишната жена живеела с майка си на квартира - в мансарда точно над семейството на убитото дете.

Два месеца и половина след задържането на Атанаска, съдебно-психиатричната ѝ експертиза все още не е готова. Преди дни тя е променила първоначалните си показания. За тях съобщи сестра ѝ Северина. Адвокатът на Атанаска потвърди, че тя е променила показанията си на 27 май, пред прокурор в следствения арест, съобщава Нова телевизия.

„В които категорично отрича всякакво свое участие в това свое престъпление. В тези показания тя сочи, че едно лице, което тепърва предстои да бъде идентифицирано, а може и вече да е установено, е извършител на това престъпление. То е докарало трупа, завит в одеяло и т.н.", казва адвокатът на Атанаска Благой Потеров.

Адвокат Потеров заяви, че до момента Атанаска никога не е признавала ,че именно тя е извършител на убийството на Алекс, защото по думите му нямала спомен. В показанията от 27 май задържаната за пръв път говори за мъж-извършител на престъплението.

„Тя казва в тези показания, че е била изнасилена и насилвана от този човек. И по тази причина в първоначалните си показания тя не го е посочила, тъй като все още се страхува, както за себе си, така и за живота на децата на сестра си. Провеждат се разследвания и това лице трябва да бъде установено , или лица,защото според новите показания тя не е присъствала и убийството не е станало горе, в тази стая", допълва Потеров.

Атанаска не е посочила извършителят да е близък до семейството на убитата Алекс, каквито информации се появиха. Защитника на задържаната съобщи, че все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза и обясни, че в сряда психолог е бил на среща с Атанаска, за доуточняване на подробности, съобщава Нова телевизия.