Милен Велчев: България е в завидна финансова ситуация
Секция: ИКОНОМИКА
29 Юни 2014 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милен Велчев: България е в завидна финансова ситуация

/КРОСС/ „Паниката е основен източник на проблема. Прословутите СМС-и дори да са били на лице, не смятам, че могат да сринат една такава голяма институция и да създадат паника. Паниката не се корени в говоренето на политиците, но те могат да допринесат за нея с това което казват, не са главните виновници, но са главни действащи лица в предотвратяването на по-тежки последици." Това каза бившият министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобургготски Милен Велчев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

"Каквото и да се е случило досега с банките, никой няма да загуби нито лев от влоговете си. Казвам това, защото съм сигурен в това. Единствените, които ще загубят нещо от парите си това са хората, които ще си прекратят срочните депозити и ще загубят лихвата си. Залагам репутацията си на тези твърдения", категоричен бе той.

"Сега сме най-малко задлъжнялата страна в Европейски съюз след Естония. Банката стои стабилно на пазара. България е в завидна финансова ситуация като държава", увери още веднъж той.