Политическите сили: Няма криза, банковата система в България е стабилна
Секция: ПОЛИТИКА
29 Юни 2014 18:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Политическите сили: Няма криза, банковата система в България е стабилна

/КРОСС/ Политическите партии и институциите декларират своята решителност и готовност за гарантиране на банковата стабилност в страната. За това се споразумяха лидерите на политически партии по време на консултациите на "Дондуков" 2.

Държавният глава Росен Плевнелиев прочете общата позиция, до която са стигнали лидерите на политическите партии и институциите днес.

"Валутният борд е валиден, докато сменим българския лев с евро. Международните пазари ни вярват, трябва да си вярваме и ние. Банковата система в България е стабилна. Няма основания и причини да се подаваме на паниката. Банкова криза няма, има криза на доверието и има криминална атака", заяви държавният глава след разговорите с политическите сили, продължили повече от 4 часа.

"Парите на гражданите и фирмите, вложени в българите банки, са сигурни и гарантирани. Банките ще продължават да работят в нормален режим. Разполагаме с достатъчно резерви средства и механизми, за да се справим с всички опити за дестабилизация като заставаме зад всяка банка, подложена на атака. Предприемат се всички необходими мерки в подкрепа на банковата и финансовата стабилност в страната", каза още държавният глава.