Емил Хърсев: Не купувайте евро, ще загубите
Секция: ИКОНОМИКА
30 Юни 2014 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Емил Хърсев: Не купувайте евро, ще загубите

/КРОСС/ За повече спокойствие призова икономистът Емил Хърсев в интервю за TV7. „Няма банкова криза, а банкова паника. Валутният борд е стабилен и в него има повече от 10 млрд. лв. излишък. Ако сте размислили, не теглете спестяванията си!", отбеляза той.

Подобни неща се случват и в други страни, но те успяват да се справят, без да вдигат много шум, посочи Хърсев. Въпреки закъснялата реакция на държавата, вече получихме ясно послание, че банките няма да бъдат делени и никоя от тях няма да бъде дискриминирана. Когато държавата застане на краката си, когато има воля да използва своя ресурс, тя може да подкрепи банковата система, категоричен е икономистът.

Ако хората сменят левовете с евро, ще загубят от курса и след това няма да могат да обърнат еврото в левове при по-изгодни условия. Ако изтеглят спестяванията си, ще загубят от лихвите. Въпреки това, той прогнозира, напрежение в банковите клонове че и днес, тъй като процесът вече е набрал инерция. За да се успокои сферата, са нужни няколко дни, допълни специалистът.