Цачева: Служебният премиер да е финансист
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юни 2014 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цачева: Служебният премиер да е финансист

/КРОСС/Служебния премиер да бъде финансист, препоръча Цецка Цачева. А какво ще бъде следващото управление, според нея зависи от резултата на изборите на 5 октомври. Във всички случаи ще е по-добре да има споделена отговорност, допълни Цачева и обясни: Това не означава, че ГЕРБ бяга от отговорност. Носили сме си кръста в много тежки времена.

"Ако имаме стабилно мнозинство, няма да имаме нужда от допълнителни партньори. Във всички случаи ще бъде по-добре да има споделена отговорност - не, че ГЕРБ иска да избяга от отговорност. Какво ще се случи обаче е в сферата на очакването. На този етап е рано да се коментира", на мнение е Цецка Цачева.

Относно слуховете, че готвят Калин Христов за служебен премиера, Цецка Цачева заяви, че "това е една удачна кандидатура". Христов бе министър в служебния кабинет от миналата година и се смята за много близък до Владимир Горанов от ГЕРБ.

В студиото на сутрешния блок на Нова телевизия тя коментира случващото се в банковия сектор. Цачева е на мнение, че политическата криза е довела до тази паника.

"Политическата криза, която е безспорна у нас, доведе и до кризата на доверието, при която гражданите не вярват на политиците и институциите", каза тя.