Съдът обедини доживотната присъда на Лазар Колев с предишна от 4 и половина години затвор
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юни 2014 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът обедини доживотната присъда на Лазар Колев с предишна от 4 и половина години затвор

/КРОСС/Пазарджишкият окръжен съд обедини доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски и негова предишна присъда за грабеж от 2006-а година, по която е осъден на четири години и половина затвор.

В недобро психическо състояние и затруднен от веригите на краката си, Лазар Колев влезе в съдебната зала, като преди това отказа коментар за медиите. Пред съдия Ивета Парпулова той заяви, че не иска присъдите му да се кумулират, тъй като по делото за сестрите Белнейски е осъден несправедливо.

Доживотната му присъда при специален режим бе потвърдена от Върховния касационен съд през май тази година. Предложението за кумулация е на окръжния прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева. С това решение се цели изпълнението на общата присъда да се счита от 2006-а година, което дава възможност за отпадане на специалния режим при изтърпяването на доживотната присъда на Лазар Колев. Според адвоката му Божидар Терзийски днешното съдебно решение е безсмислено.

Прокуратурата го обясни. Идеята е да му спадне режимът, но той в момента е на специален режим, така че няма сега да му спадне режимът, поне според мен. Кога ще стане, зависи от администрацията и от Закона за изпълнение на наказанията, каза той, цитиран от БНР. 

Не е ясно дали Лазар Колев ще обжалва днешното съдебно решение.