Борисов и Кутев на прокурор заради "банков банкрут"
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2014 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов и Кутев на прокурор заради "банков банкрут"

/КРОСС/В медиите се появи информацията, че депутатът от БСП Антон Кутев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов са дадени на прокурор заради изказвания за банков банкрут. И двата сигнала са за престъпления срещу Републиката по чл. 107 от Наказателния кодекс.

Оказа се, че Филип Цанов от сдружението "Природата за хората" е подал сигнала срещу Кутев, а Николай Цонев, бивш военен министър, сега от "Движение за справедливост - РПГ", е подал сигнала срещу Борисов.

"Въпросът е за отговорността на политиците, които в деликатни моменти, какъвто е този, трябва да носят отговорност за такива изказвания. Не може от сутрин до вечер да се леят потоци от думи, а никой да не носи отговорност. Тези хора подлудиха хората", коментира пред Нова Филип Цанов.

"Първо една банка по ред причини я обявиха в несъстоятелност. Изведнъж във вашето студио Антон Кутев застава и казва "имам усещане, че ще се събори втора банка". Да отиде и да каже на базата на какво има това. Основната паника се създаде именно след неговото участие при вас", допълни Цанов.

"Да признават банкрута и да викат Международния валутен фонд" - заради този цитат Николай Цонев дава сигнала срещу Борисов в прокуратурата.

"Борисов непрекъснато се изказва по някакви въпроси и винаги създава заблуждение и убеждението, че ще има някакви безредици", коментира Цонев.