Багдасаров: Немислимо е преди избори да говорим за ново ръководство на БСП
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юли 2014 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Багдасаров: Немислимо е преди избори да говорим за ново ръководство на БСП

/КРОСС/В кризисни моменти БСП не само, че не се разцепва, а по-скоро се консолидира и мисля, че това ще се види още при следващите избори. Нашите структури са обединени около партията и лидера и в голяма степен не споделят това, което чуват ежедневно. Това каза депутатът от БСП Милко Багдасаров пред БНР. 

Според него лидерът на партията Сергей Станишев е една от най-ярките политически фигури в Европа. Фигура, която България не е имала 60 години назад и едва ли ще има 60 години напред, защото Сергей Станишев не е капитал само на БСП, той е национален капитал и трябва да го използваме в бъдеще време, посочи Багдасаров.

2-3 месеца преди изборите е немислимо да се говори за ново ръководство на партията, смята депутатът.

Според него структурите на БСП в Кърджали не одобряват 5 октомври като дата за провеждане на парламентарните избори, защото съвпада с празника Курбан байрям.

Тази дата е предпочетена от БСП и с ясното и вече оповестено съгласие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В резултат на многото пиене на кафета те постигнаха един джакпот по отношение на желанието си да се случат избори точно на най-подходящата за ДПС дата. Тази дата рефлектира пряко върху мотивацията, която получават избирателите на ДПС. Най-малкото, което се случва е, че идвайки от съседни страни избирателите на движението променят и мотивацията и ориентацията на местните жители в смесените райони, обясни депутата.

Според Милко Багдасаров е рано да се говори кой ще спечели изборите, защото много неща ще станат ясни по време на предизборната кампания и много истини трябва да се кажат. Той предполага, че това ще залегне и в кампанията на БСП: Много от нещата, които се случиха през последните дни трябва да намерят отзвук в обществото. Трябва да се каже ясно кой къде бута държавата, да се види каква е ролята на БСП и в частност на председателя, за да може да се оцени това, което ние правим като партия и като хора, които мислят за държавата.