ФИФА няма да наказва Ариен Робен
Секция: СПОРТ
01 Юли 2014 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ФИФА няма да наказва Ариен Робен

/КРОСС/ФИФА официално обяви, че Ариен Робен няма да бъде наказван след мача на Холандия с Мексико от осминафиналите на световното първенство. Имаше вероятност крилото на Байерн (Мюнхен) да бъде санкциониран, защото беше обвинен за три симулативни падания, в това число и при ситуацията в края на двубоя, от която "лалетата" спечелиха дузпата, с която победиха с 2:1. Капитанът на "ацтеките" Рафаел Маркес заяви, че самият Робен му признал, че не е имало никакво нарушение. От ФИФА обясниха, че няма да се занимават със случая, защото той не е сериозно провинение.

"Падането за дузпа е само за жълт картон и според нашите критерии не влиза в графата "Сериозно нарушение на правилата". По принцип съдиите са обучени да виждат и санкционират такива спорни положения. Да, трябва да следваме духа на феърплея, но в случая няма да разглеждаме този казус", обясни пресаташето на централата Делиа Фишер.

От Холандската футболна федерация обясниха, че коментарите на Робен, в които си признава за симулативно падане, са били иронични.