Кворумът в сряда пак на косъм
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юли 2014 09:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кворумът в сряда пак на косъм

/КРОСС/Заседанието на парламента в сряда е под въпрос, защото "Атака" и ГЕРБ може би няма да се регистрират в 9 ч., пише "Преса". Хората на Волен Сидеров смятат, че трябва да има бързи избори, а парламентът да спре да работи веднага. С тези мотиви те отказаха да участват и в консултациите при държавния глава.

Опозицията също получи вчера нареждания да не коментира нищо до сряда. Ако управляващите си направят кворума, ще има заседание, ако ли не - няма, обясниха хора на Борисов.

При държавния глава партиите не се разбраха кои закони да се приемат до 6 август, когато НС ще се разпусне. Най-рано на председателския съвет в сряда сутринта може да се случи това, но от ГЕРБ до последно ще мислят дали да пратят Цецка Цачева, или да бойкотират обсъждането на дневния ред за седмицата.

И Атанас Мерджанов, шеф на групата на БСП, и Алиосман Имамов, зам.-председател на парламента, вчера допуснаха, че може да няма кворум и парламентът да не може да започне да работи тази седмица.

Всички промени, които са свързани с банковата система, ще могат да бъдат подкрепени от ГЕРБ, увериха вчера от партията на Борисов. Готови са да влязат в залата и да гласуват законите, които се синхронизират с европейското законодателство. Срещу останалите текстове обаче са категорично против. В предварителния дневен ред на НС за тази седмица ще бъдат включени проектите за промяна на законите за земеделските земи, защитата на растенията и закона за подземните богатства. Те отлежават вече няколко седмици заради липса на кворум. От вчера има върнати и два закона от президента.