Папата: Маркс не е измислил нищо, комунистите откраднаха същността на християнството
Секция: Коментари
01 Юли 2014 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папата: Маркс не е измислил нищо, комунистите откраднаха същността на християнството

/КРОСС/Маркс не е измислил нищо, "комунистите откраднаха нашето знаме, знамето на бедността е християнско", заявя в неделя в интервю за вестник "Месаджеро" папа Франциск, цитиран от агенция "Франс прес".

На въпрос на "Месаджеро", че го описват като "комунист", "закрилник на бедните" и "популист", папа Франциск отговаря, че "бедността е в сърцето на Евангелието". Според него ролята на християнина е да помогне на всеки, който е жаден, гладен, бил е в затвора, бил е болен или гол.

"Комунистите казват, че всичко това е комунистическо. Да, ама двайсет века по-късно! Тогава можем да кажем за тях, че са християни!", допълва папата, избухвайки в смях, разказва ватиканистката Франка Джансолдати.

Журналистката пита Светия отец, който е аржентинец, и за предпочитания от него отбор на Световното първенство по футбол в Бразилия, на което той отвръща, че е обещал на бразилския президент Дилма Русеф да остане неутрален.

Хорхе Берголио, който на времето често ходел в събота с баща си на стадиона да подкрепя отбора на Сан Лоренсо от Буенос Айрес, неколкократно е приемал футболисти във Ватикана и всеки път ги е предупреждавал за опасността от властването на парите, подчертавайки отговорността им към младите, които ги възприемат като модел за подражание,пише "Дневник".