Заключителен концерт от кампанията "Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА"
Секция: КУЛТУРА
01 Юли 2014 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заключителен концерт от кампанията "Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА"

/КРОСС/Заключителният концерт от кампанията "Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА" ще обедини редица популярни български изпълнители на 1 юли, вторник, от 17.00 ч., в Градската градина в София (на мястото на бившия Мавзолей). Инициативата на творците ще се проведе безвъзмездно, в знак на подкрепа на пострадалите и жертвите от наводненията в Североизточна България.

Своеобразният благотворителен жест от страна на музикантите ще събере на една сцена представители на различни музикални жанрове. На концерта ще звучи класическа, фолклорна, популярна, джаз, рок и хип-хоп музика, в изпълнение на едни от най-обичаните български музикални формации - Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов" с диригент Илия Михайлов, хора към Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев", състави от НМУ „Л. Пипков", D2, Мастило, Рут Колева, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Васил Петров, Нора Караиванова и Бисер Иванов, Бон-Бон, Невена & Апо, IMP, ChaDeo и др.

Това, което събира заедно толкова много музиканти от разнообразни стилове, е желанието им да споделят своята музика с публиката, отправяйки посланието за единство и взаимна подкрепа.

На 17 юни в София стартира кампанията „Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА" в подкрепа на българската музика, съвместен проект на МУЗИКАУТОР и ПРОФОН в партньорство със Столична община, Българската Музикална Асоциация - БМА, Българската Хип Хоп Асоциация - БХХА и Българската Асоциация на Музикалните Продуценти - БАМП.

В рамките на кампанията от 17 юни до 1 юли на ключови места в центъра на София се случват безвъзмездни концерти на живо, с участието на общо над 120 музиканти от най-различни жанрове и поколения. Сред тях са Васко Кръпката, Румънеца и Енчев, Мариана Попова, Дани Милев, Рафи, Жана Бергендорф, Funky Miracle, VenZy, P.I.F, състави от НМУ "Л Пипков", Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов", фолклорни формации начело с квартет "Славей" (Славеите на Надка Караджова), както и хип-хоп изпълнители и графити художници.

Информация за концертите, артистите и предстоящите музикални събития може да намерите на официалната станица на кампанията "Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА": www.facebook.com/Spodeliame.musica.emocia.kultura