Чикагото: Акцията срещу мен е изцяло на политическа основа
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2014 11:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чикагото: Акцията срещу мен е изцяло на политическа основа

/КРОСС/„Акцията срещу мен е изцяло на политическа основа, тъй като аз и екипът, който сме изградили, сме най-големият опонент на политическото статукво в момента". Това заяви първият задържан за банковите атаки Венцислав Ангелов-Чикагото пред Дарик. По думите му ДАНС му е направил сериозен психологически профил, а акцията е имала за цел да го сплаши.

„Лежал съм в кипърски затвор, докато ме разследваха за наркотрафик. Справих се с тяхната корумпирана система, няма да ме уплашат и сега", заяви той, и добави, че няма присъда, която да е изтърпявал в България.

Ангелов предупреди службите да не атакуват и сина му Йордан Бонев. В противен случай той се закани да съобщи името на полицая, който притеснява неговото семейство. Той добави и, че е готов да бъде физически отстранен.

С регистрирането на партията му Народна патриотична партия Промяна, която предстои да бъде учредена в края на месец юли, той не цели да получи имунитет. Той поясни, че до момента партията не е регистрирана, защото няма финансиране, като по този начин отрече твърденията, че това не се случва заради задълженията му към бюджета.

Ако партията бъде регистрирана, тя ще участва в предстоящите парламентарни избори.