738 заявления за щети са постъпили в община Добрич
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2014 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
738 заявления за щети са постъпили в община Добрич

/КРОСС/738 заявления за щети в жилищни имоти от наводнението в Добрич са депозирани до момента в общината, съобщиха оттам. 587 от къщите са обходени. От пострадалите семейства досега са постъпили 42 молби за настаняване в общински жилища. Шест екипа от общински служители продължават да описват пораженията.

Водоподаването вече е нормално за целия град. От РЗИ информират обаче, че остава в сила предупреждението да не се използва вода за питейно-битови нужди в Зона Добрич - Запад. Там пробите все още не отговарят на изискванията по микробиологични показатели. В останалата част от града водата е годна за пиене.

Навсякъде е възстановено ел. захранването. Почистващата фирма започна миенето по бул. „Русия" и в района на Хуманитарна гимназия.

Районната ветеринарно-медицинска служба е в готовност да реагира при наличието на сигнали за умрели животни. Труп на коза е бил намерен под мост на ул. „Поп Богомил". След окончателното отводняване на терена ще се проведе обход и отстраняване на евентуални животински трупове. Днес се извършва дезинфекция в района на Хуманитарна гимназия. Ще започне и обработка против гризачи в целия град.

Екипите на Пожарната са в готовност при подаване на сигнали да реагират. Оттам обясниха, че каналите продължават да връщат вода и често след отводняване на даден район се налага това да се прави отново на следващия ден.

45 военнослужещи от състава на Сухопътните войски разчистват жилищния комплекс „Югоизток", Диагностично-консултативния център II и дерето на Суха река. който включва рилските блокове, района около бившите казарми, западна промишлена зона и квартал Рилци.