Станишев: Доказахме, че държава има
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юли 2014 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станишев: Доказахме, че държава има

/КРОСС/Държава има, категоричен бе лидерът на БСП Сергей Станишев.

На брифинг на партията Станишев коментира събитията от последните дни, които той квалифицира като политически сценарий за внушаване за дестабилизация на банковата система. 

Изявявам задоволство от постигнатите решения, постигнати при консултациите при президента. Събитията през последните 24 часа доказаха, че държава има и най-важното беше да се гарантира спокойствието на хората, вложенията им,стабилността на банковата система, въпреки много говорене от политически лидери, заяви Станишев и добави, че неслучайно БСП е била изключително въздържана по тези въпроси, които са били основа за неспокойство на много граждани, заради медийни спекулации. Важно беше цялата държава да излезе и да изрази ясна позиция. Мерките, които бяха предприети от БНБ и правителството дадоха ясен резултат, подчерта той.

Последните дни имаше опит за политически сценарий, който желаеше да се възползва от внасяне на несигурност в обществото за банковата система. Настоявахме българската държава да покаже сила и ефективност и гражданите да бъдат спокойни и това наше поведение ще продължи, подчерта лидерът на БСП.

Той обясни, че в неделя не е имало консултации относно дневния ред на НС. Ние сме ги формулирали много ясно, но другите се занимаваха с друго-с политически сценарий, нека е за тяхна сметка, заяви лидерът на БСП. Според него НС е взело решения, които са антимонополни и е учуден защо президентът ги е върнал.

Относно консултаците при държавния глава, Станишев заяви, че БСП е отишла с ясна позиция как държавата да се противопостави на опитите, на които бяхме свидетели, свързани с банковия проблем.

Освен това, той подчерта, че за датата за изборите - 5 октомври - са настоявали три политически сили - ГЕРБ и ДПС и ББЦ.

Сергей Станишев обясни и отлагането на заседанието на Националния съвет на БСП.

Други теми в дневния ред на обществото наложиха да го отменим, за да бъдем конструктивни за други теми, които засягат живота на гражданите, каза Станишев.

Заседание на Националния съвет на социалистите ще се проведе в събота, 5 юли. 

Относно това защо лидерът на ПЕС днес е в България, а не в Брюксел, самият той обясни, че е тук, защото БСП внимателно следят ситуацията и играят важна и конструктивна роля за гарантиране на стабилността на държавата. Това е по-важното в момента, добави лидерът на левицата.