„Джанго Зе“ откриват Седмия Пясъчен фестивал в Бургас
Секция: КУЛТУРА
01 Юли 2014 16:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Джанго Зе“ откриват Седмия Пясъчен фестивал в Бургас

Бургас /КРОСС/ С концерт на групата "Джанго Зе" на 3 юли от 19.00 часа ще бъде открито Седмото издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури. Мястото е добре известно - Парк "Езеро" до Конната база.
От сцената в Пясъчния град ще прозвучат популярните и обичани песни на групата - "Луди жаби", "Карамба Джанго", "Сладолед № 5", "Най-красивата картина", "Твоята усмивка", "Голяма грешка" и много др.
Всички посетители на откриването ще могат да разгледат пясъчните герои безплатно.
Тазгодишното издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури, при което са използвани над 4 000 тона пясък, ще покаже около 65 приказни персонажа в над 20 композиции, които ще "оживеят" от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града. Темата на фестивала тази година е "Приказки от пясък".
Тази година, наред с традиционно силното българско участие, своя талант показаха и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия.
Любими детски герои от култовите анимационни филми "Ледена епоха", "Семейство Флинтстоун", "Аз, проклетникът", "Маша и Мечока", "Астерикс и Обеликс", както и тазгодишният носител на Оскар за анимация - "Замръзналото кралство", ще радват малки и големи до края на септември.
Цените на билетите отново са 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. Децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.