Шаренкова: Идеите през последните години се подменят с опорни точки
Секция: ПОЛИТИКА
02 Юли 2014 07:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шаренкова: Идеите през последните години се подменят с опорни точки

/КРОСС/ „Хора от цялата страна застанаха зад нашето предложение за смяна на ръководството на БСП. Има криза в идеята или по-скоро в това, че не си говорим за идеите, а ние имаме доста такива. Светли идеи, за които сме дали живота си. Кризата в БСП е системна и е обхванала всички елементи на партията. Промяната не може да дойде отдолу нагоре, а само обратното." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП и председател на Форум „България-Русия.

Припомняме, че активисти на БСП настояват за свикване на конгрес на партията, на който да бъде избрано ново ръководство на партията.

Тя бе категорична, че с това не се търси преврат, а просто свикване на конгреса на БСП, на който всеки да каже какво мисли. Шаренкова многократно повтори, че тя и колегите й, които застават зад идеята за промени в ръководството на БСП, не са превратаджии.

„Идеите през последните години се подменят с опорни точки, а разговорите за политики с PR технологии. Сергей Станишев би трябвало да се вслуша в нашите гласове и в собствената си съвест", допълни тя.

На въпрос кой би бил новият лидер Шаренкова отговори, че конгресът ще е за това - хора, които имат потенциал да поведат БСП, да докажат това на едно събрание и честно да бъдат избрани.