Участие на младата художничка Петя Георгиева в международен пленер в гр. Пирот, Сърбия
Секция: КУЛТУРА
04 Юли 2014 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Участие на младата художничка Петя Георгиева в международен пленер в гр. Пирот, Сърбия

/КРОСС/В периода от 22 до 28 юни 2014 г. в гр. Пирот, Сърбия се състоя международен пленер „Пиргос Арт", организиран от Съюза на Пиротските художници. По лична покана на Бранислав Тошич -председателя на художниците на гр. Пирот в пленера участва и младата българска художничка Петя Георгиева. 

Петя Георгиева е завършила специалност живопис в НХА през 2011 г. Нейни творби са участвали в международни изложби и се притежание на частни галерии в Париж, на общината на гр. Гуран, Франция и на частни лица от Италия, Япония, Южна Африка Швейцария, Гърция, България и Австрия.
Участието в пленера в гр. Пирот даде възможност на художничката да се запознае с талантливи творци, да се потопи в очарованието на града и околностите му и да открие близки по дух приятели.

Работата на Петя Георгиева по време на пленера беше високо оценена. Участниците и организаторите бяха завладени от топлината и искрящите цветове в картините й. Тя бе приета за член на Съюза на Пиротските художници и получи покана за самостоятелна изложба в галерията на града.