Съединените щатите отбелязват националния си празник
Секция: СВЯТ
04 Юли 2014 07:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съединените щатите отбелязват националния си празник

/КРОСС/Съединените щатите отбелязват националния си празник. На днешния ден през 1776 Континенталният конгрес приема Декларацията за независимост като по този начин 13-те колонии поставят началото на образуване на американската нация.

56 души полагат подписа си под декларацията през 1776-та. Документът е съставен от Бенджамин Франклин, Джон Адамс, Томас Джеферсън, Роджър Шърман и Робърт Ливингстън. Те поставят основите на държавата, в която тогава са живеели 2.5 милиона. Сега населението на Щатите е около 318.4 милиона.

По традиция американската нация ще отбележи най-скъпия си празник с море от национални знамена, паради, барбекю и фойерверки. На някои места празниците бяха изтеглени по-рано или отменени, заради преминаващия по източното крайбрежие ураган Артър.

В Белия дом за пореден път президентът Барак Обама заедно със своята съпруга ще бъдат домакини на барбекю, на което са поканени ветерани от войната и техните семейства. По време на събитието е предвидена церемония по натурализация за някои от служилите на Америка. Обама предприема тази стъпка като реверанс към имигрантското съсловие, което по негови думи е един от двигателите на американския прогрес.