Американец удари 260 млн. долара джакпот
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Юли 2014 08:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американец удари 260 млн. долара джакпот

/КРОСС/Жителят на американския град Ноксвил, щата Тенеси, Рой Кокръм удари джакпота в лотарията "Powerball", който е 259,8 милиона долара.


Както съобщиха в четвъртък организаторите на лотарията, Кокръм отишъл за спечелените си пари само няколко седмици, след като научил, че неговият билет е печелившият. Преди това се обърнал за съвет към специалист по финансови въпроси. След претегляне на плюсовете и минусите, решил да вземе спечелените пари не на части, а наведнъж. По този начин, при условията на лотарията, получава 153 милиона долара. Той можеше да получи целия джакпот, ако бе пожелал да му бъде изплатен на части в продължение на 30 години.

Крокъм планира да инвестира парите си във фонд за подкрепа на театрални и танцови студия в САЩ, които той възнамерява да създаде.

Късметът му излязъл с билет, закупен от местния магазин за хранителни стоки. Неговият собственик вече е получил комисионна в размер на 25 хиляди долара.

Лотария "Powerball" се играе в 43 щата. Съгласно условията, печалбата отива при този, който улучи пет броя бели топки и една червена.