Дянков: Няма да бъда част от новото правителство, имам други планове
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юли 2014 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дянков: Няма да бъда част от новото правителство, имам други планове

/КРОСС/Трябва нова структура на ЕК, за да може да се реагира по-бързо при криза. Европа си е научила урока и съм убеден, че бъдещето ще е добро. Жан-Клод Юнкер ще е много добър председател на ЕК. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков в интервю за БНТ.

В България няма банкова криза. Банковата система от години е стабилна и продължава да бъде такава. Според мен имаше краткосрочен срив на доверие, но това се дължеше на политически борби. Банковата ни система е стабилна, политическата ни не е. ВТБ има официална позиция и тя е, че няма никакви намерения да закупува КТБ, заяви Дянков.

Той говори и за политическите събития в страната от последните седмици. "Южен поток" не свали правителството. То се свали само заради популистки обещания, които не могат да бъдат изпълнени. Те обещаваха много във всички сфери и не успяха да изпълнят почти нищо. "Южен поток" е част от тази недалновидна политика, заяви Дянков. България изпусна възможността да влезе в еврозоната. Сега ще се необходими още 5-6 години, за да достигнем нивата за преговори.

Няма да бъда част от следващото правителство. Имам други планове, категоричен беше Дянков.