Украинската армия окупира село Николаевка
Секция: СВЯТ
04 Юли 2014 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украинската армия окупира село Николаевка

/КРОСС/ Украинска военна бронирана техника влезе в с. Николаевка до Славянск и откри мощен артилерийски обстрел, предаде ИТАР-ТАСС.

С танкове и военна авиация Киев се опитва да прекърши съпротивлението на опълченците и да затвори блокадния пръстен на Славянск. През Николаевка минава единствения път, свързващ Славянск с външния свят.

Очевидци съобщават, че се обстрелват жилищни сгради. Разрушени са 5 многоетажни жилищни блока, а също местната ТЕЦ, снарядите са ударили училище, детска градина. Над местността непрекъснато кръжат военни самолети, а да се излезе от Николаевка е абсолютно невъзможно, тъй като е блокирана изцяло от националната гвардия на Украйна. Има загинали сред местно население.

Мирното население не може да се евакуира, хората се крият в мазетата и в домовете си. Реално след тази атака, те са останали не само без работа, но и без дом.

Главнокомандващият на ДНР Игор Стрелков съобщи, че Киев е закупил около 20 различни самолети съветско производство от страните членки на НАТО - Румъния и Унгария. Изкупват се съветски танкове и друга бронирана техника.

Стрелков заяви, че през целия ден в четвъртък в Николаевка и Семьоновка е имало ожесточени сражения между бойците на движението и украинските сили.