Защитете данните си където и да сте: Нови решения от Dell за сигурността на данните на крайните потребители
Секция: Технологии
04 Юли 2014 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защитете данните си където и да сте: Нови решения от Dell  за сигурността на данните на крайните потребители

/КРОСС/Dell обяви нови проактивни решения за сигурност. Те са създадени да предоставят на различните по мащаб организации защита за техните важни данни, които са застрашени от нови и увеличаващи сложността си заплахи. Същевременно технологичният гигант продължава да посреща очакванията на служителите за продуктивност и достъп до данните по всяко време и навсякъде. Dell повишава сигурността заедно с Dell Data Protection| Cloud Edition и Dropbox for Business, заедно с компютъра с най-високото ниво на сигурност в индустрията, както и първото в света FIPS-140 Level 3 сертифициране за комерсиални РС-та с Hardware Crypto Accelerator.

„Все повече потребители искат едно готово решение, за да си осигурят надеждна кибер защита на устройствата си. Сигурността не е вече единствено грижа на големите корпорации. Малки, среди и големи организации също значително се фокусират върху инфраструктурата си за кибер сигурност", каза Брет Хансен, изпълнителен директор, софтуерни клиентски решения в Dell. " Dell предлага комплексно решение, включващо инструменти за сигурност за крайните потребители с криптиране на файлово ниво и пълно дисково криптиране. В допълнение е налице и многофакторна автентификация, която предоставя проактивна защита срещу ежедневните заплахи от зловреден код. Това е едно истинско решение и недостижимо за конкуренцията."

По-добро изживяване за потребителите с Dell Data Protection | Cloud Edition и Dropbox for Business Integration

Dell и Dropbox потвърдиха, че предлагат на потребителите опростено и решение, което помага на бизнеса. Dell обяви обновление на първоначалната си интеграция с Dell Data Protection|Cloud Edition и Dropbox for Business. С тази нова версия потребителите ще имат удоволствието да се възползват от ключовите възможности и функционалности, сега предлагани в Dropbox for Business, удовлетворяващи нуждите им. Няколко възможности са включени в това обновление:

  • Разделение на персонални и корпоративни данни - Dell Data Protection| Cloud Edition сега позволява на потребителите да достъпват техния личен и бизнес профил заедно с всяко Dropbox  приложение. Потребителите  са сигурни, че корпоративните файлове са правилно управлявани и сигурни като същевременно са криптирани само чувствителните корпоративни данни, не личните файлове. ИТ отделите могат да обучават потребителите на правилни предпазни мерки чрез използването  на автоматични аларми когато бизнес файловете се поставят в персоналната папка.
  • Опростено, сигурно и достъпно - интеграцията на Dell Data Protection| Cloud Edition сега ще позволи на потребителите на Dropbox да използват възможност за споделяне с един клик, докато е налице криптиране на файлово ниво. Освен това служителите ще могат да отварят криптирани файлове през Dropbox приложение от Android and iOS устройства.
  • Отдалечено изтриване - потребителите могат вече напълно да изтриват данни отдалечено, от централизирана администраторска конзола в Dropbox for Business.

Елегантни и сигурни крайните устройства

Dell e ангажирана да предостави на потребителите сигурност, управляемост и надеждни крайни устройства. Елегантното OptiPlex 9030 All-in-One е най-сигурното в индустрията PC, предлагащо криптиране на много високо ниво, най-съвременна автентификация и предоставящо допълнително ниво на защита на данните чрез Trusted Platform Module (TPM). За да се реализира физическа сигурност, OptiPlex 9030 All-in-One предлага поддръжка на слот за заключване, заключващ се капак и специално шаси за защита.

За крайните потребители и бизнес клиентите, които избират да подсигурят своите приложения и съдържания в дейта центъра, Dell предлага избор на десктоп виртуализация. Представените през юни тази година тънък клиент Dell Wyse 5000 series All-in-One thin client, 7000 series quad-display и нулев клиент Xenith 3 zero client предлагат високо ниво на сигурност, управляемост и надеждност. Dell  също обяви своите първи функционални обновления за Wyse Cloud Connect. Това е персонален облачен достъп към устройствата, позволяващ корпоративно ниво на сигурност и управляемост във форм-фактор малко по-голям от този на USB стик. Така се доставят на бизнеса нова опция за мобилност и се увеличава продуктивността без да се жертва ИТ контрола и управляемостта.

Първата в индустрията FIPS 140-2 Level 3 сертификация

Federal Information Processing Standards (FIPS) са разработили заедно с правителството на САЩ оценяване и валидиране на сигурността за софтуер и хардуер - стандарт, които става все по-важен, дори извън границите на САЩ. Dell обяви, че е първа компания достигнала най-високото ниво на FIPS стандарта за криптиране на системен диск с Dell's Hardware Crypto Accelerator, чрез добиването на FIPS 140-2 Level 3 сертификация.

Dell е единственият вендор, който достига това ниво на сертификация за комерсиално достъпно криптиране за системен диск.

Dell Data Protection| Hardware Crypto Accelerator прави твърдия диск на Dell Latitude ноутбуци, OptiPlex десктоп машини и Precision работни станции по-бързи (3 гигабита в секунда), самокриптираши се, защитени от проникване устройства. Същевременно HCA напълно елиминира нуждата да се взема отделно самокриптиращо се устройство (self-encrypting drives - SED). Така не се рискува изпълнението на системата и не се прекъсват ИТ процесите.

С дизайна на решенията за сигурност, които имат DNA - от устройствата на крайните потребители до центъра за данни и облака - Dell предлага свързана, холистична сигурност, която е много по-ефективна, надеждна и лесно се възприема в работата с бизнеса.

Наличност

Dell Data Protection| Cloud Edition с Dropbox for Business с новите възможности е достъпен от 1 юли 2014 навсякъде, където Dropbox for Businessсе продава. OptiPlex 9030 All-in-One, Dell Wyse 5000 series all-in-one thin client, Dell Wyse 7000 series quad-display thin client и Dell Wyse Xenith 3 вече се предлагат за продажба в цял свят.