Бразилия и Колумбия затвориха границата преди четвъртфинала на Мондиала
Секция: СПОРТ
04 Юли 2014 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бразилия и Колумбия затвориха границата преди четвъртфинала на Мондиала

/КРОСС/Бразилските власти затвориха част от границата си с Колумбия преди четвъртфинала от световното първенство по футбол между двете страни. Южноамериканската битка е на "Ещадио Кастелао" във Форталеза днес от 23:00 ч.

Намиращият се отвъд границата колумбийски град Летисия, също преустанови пропуските на свои граждани към страната домакин на Мондиала, като това са превантивни мерки срещу навлизането на нелегални имигранти и създаването на хаос в Бразилия.

Табатинга и Летисия са фактически един град, като те дори имат общи улици и квартали, но се намират в различни държави.

От началото на Мондиала пропускът на граждани от Колумбия беше разрешен по всички правила на закона, но от 28 юли до днес границата е затворена.

Причина е двубоят между двата национални отбора на 4 юли във Форталеза. За да бъдат избегнати конфликти в Табатинга и Летисия, до момента беше забранено пресичането на границата с мотоциклети и автомобили, от които се веят национални знамена.

В Колумбия днешният ден е обявен за почивен, за да могат всички да наблюдават футболната среща. В големите градове се забранява продажбата на алкохол, пяна за бръснене и брашно. Причината - в лудите футболни фиести колумбийците гърмят "бомби" от брашно и се пръскат с пяна за бръснене. Така възникват повечето сбивания.

Само в Богота покрай осминафинала срещу Уругвай (2:0) са били регистрирани 3200 ръкопашни боеве с 34 пострадали и наръгани с нож. Повече от 10 000 полицаи и военни ще бъдат на крак, за да охраняват 8-милионната колумбийска столица по време на мача.