Kraak & Smaak и Stereo MCs за първи път на една сцена на Hello! Ficosota Festival
Секция: Шоубизнес
04 Юли 2014 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Kraak & Smaak и Stereo MCs за първи път на една сцена на Hello! Ficosota Festival

/КРОСС/Stereo MCs ще прекъснат турнето си в Австрия, за да участват в Hello! Ficosota Festival на 12 юли в Шумен. Легендарната група пристига в България в пълен състав на 11 юли с тур мениджмънт екипа си от 6 човека след участие в австрийския Urban Art Forms Festival. Непосредствено след българското си участие ще се върнат в Австрия за още един концерт и ще продължат европейското си турне в Чехия, Полша, Белгия, Англия и Германия. Сцената на Hello! Ficosota Festival ще събере за първи път две от най-популярните електро денс банди - англичаните Stereo MCs и холандците Kraak & Smaak Sound System.

Българските им фенове ще ги слушат безплатно на Шуменското плато пред една от емблемите на Северна България - паметника „Създатели на българската държава". За разлика от повечето музикални събития, до които достъпът е ограничен, организаторите осигуряват не само безплатен вход, но и безплатни атракциони, които ще са достъпни за всички след 16:00 ч. на 12 юли. Летене с балон с горещ въздух, рампа за скейтборд, пяна парти, стена за катерене и карнавална лаборатория са само част от безплатните забавления за посетителите на фестивала. Бирата няма да е безплатна, но ще се продава на себестойност, обещават организаторите: „Според световно проучване на удовлетвореността на феновете високите цени на напитките са едно от най-големите разочарования по време на фестивали, затова решихме да направим фестивала достъпен за всички. Едва левче ще струва задължителната фестивална напитка!"

Популярният български DJ, радио и телевизионен водещ Мартен Роберто, който е един от участниците във фестивала, сподели очакванията си: "Hello! Ficosota Festival е необикновен фестивал. Подборът на изпълнителите ми е интересен и за мен ще бъде предизвикателство да подгрявам публиката между участията на артистите. Като фен съм нетърпелив да видя някои от най-любимите си световни изпълнители на такава огромна сцена и на такова красиво място".

Сцената на Hello! Ficosota Festival ще събере над 100 артисти в 12 часа нон-стоп програма. Преди Stereo MCs и Kraak & Smaak на сцената ще се качат Десислава с фолклорен репертоар, Валя Балканска с акомпанимент от Каба гайди, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Brazz ViliDJ, Bobo & The Gang, D2, Дичо, Мартен Роберто и DJ RawLand. Фестивалът е част от празненствата по повод 20-годишнината на Ficosota.