Коментатор: Григор има 51% шансове да спечели мача срещу Джокович
Секция: СПОРТ
04 Юли 2014 15:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коментатор: Григор има 51% шансове да спечели мача срещу Джокович

/КРОСС/ Минути преди двубоя от полуфиналите на тенис турнира "Уимбълдън" между Григор Димитров и сърбина Новак Джокович коментаторът Юлиян Стаматов прогнозира в студиото на Нова телевизия, че Григор има 51% шансове да спечел този мач, а Новак - 49%.

"Двубоят, който предстои, ще бъде много интересен по няколко причини. Григор Димитров се намира в отлична форма. След победата си над Анди Мъри той ще има допълнително самочувствие и стръв, за да отиде още по-нагоре. Григор е печелил веднъж срещу Новак и именно тази победа ще му вдъхне още повече кураж. Ако той успее да спечели днес, окончателно ще подпечата визата си, за да бъде един от първите четири тенисисти в света", коментира Стаматов.

"От друга страна, Новак Джокович в момента е най-добрият играч, който остана в схемата на "Уимбълдън" с най-големи възможности да спечели това състезание. Неговото желание е непременно да победи, защото ще се върне като №1 в света. Напрежението ще бъде върху него", допълни спортният коментатор.

"Доста трудно е след победа като тази над Анди Мъри два дни след това да застанеш срещу друг тенисист от голямата четворка. Очакванията на българската аудитория са огромни и в този мач Григор трябва да се предпази от емоциите", на мнение е коментаторът Иван Чешанков.

"Колкото и трудно да е, трябва да остави назад факта, че това е полуфинал на „Уимбълдън" и да се опита да се концентрира върху играта. Трябва да играе точка за точка. Тази година Григор Димитров показа напредък не само във физически аспект, но и много силна психика точно в такива моменти", на мнение е Чешанков.