"Наеми приятел" жъне успех в Бразилия
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Юли 2014 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Наеми приятел" жъне успех в Бразилия

/КРОСС/ Стотици хиляди фенове са в Бразилия за световното първенство по футбол. За поданиците на Великобритания, Испания, Италия и всички останали държави, чиито национални отбори вече отпаднаха от надпреварата, остана утехата, че могат да оползотворят престоя си с незабравимо потапяне в по-малко известните туристически дестинации. Предприемчиви бразилци организират обиколки по места, които остават извън туристическите гидове и добре утъпканите маршрути, които те предлагат.

Услугата се нарича "наеми приятел", а клиенти въобще не липсват. Стефан е турист от Франция. Предстои му да направи уникална обиколка на Рио де Жанейро с гид, който познава отлично града, защото е роден и израснал в него. Водачът се казва Лаис и срещу скромно заплащане тя трябва да стане приятел на Стефан и да му покаже мегаполиса така, както само местен може да го стори. Първа спирка в интригуващата обиколка е малка сладкарница, в която приготвят истински изкушения, пише News7.

В много градове по света услугата "наеми приятел" жъне успех. В интернет сайта до този момент са се регистрирали 3 хил. души, които предлагат услугите си. Всеки от тях е бил проверен лично.

Тарифите за услугата "наеми приятел" варират в много широки граници, но максимумът е 150 долара за 4 часа. 30% от приходите са за компанията, която притежава платформата.