„Приказки от пясък“ събраха хиляди бургазлии
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2014 19:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Приказки от пясък“ събраха хиляди бургазлии

/КРОСС/ "Имало едно време...." този израз дава началото на всяка приказна история, ще го откриете и в Бургас - хиляди вече го видяха на Пясъчния фестивал, инкрустиран върху скулптурата на "Снежанка и седемте джуджета".

От вчера любимата атракция за бургазлии официално отвори врати за своите малки и големи посетители. Мястото е добре известно - Парк "Езеро" до Конната база. Тук са позиционирани любимите образи от анимациите :"Ледена епоха", "Колите""Семейство Флинтстоун", "Аз, проклетникът", "Маша и Мечока", "Астерикс и Обеликс", "Семейство Адамс","Замръзналото кралство", "Рапунцел", "Таласъми ООД", Аладин и много други. Всички са обединени под тематичното заглавие "Приказки от пясък".

Тазгодишното издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури, при което са използвани над 4 000 тона пясък, ще покаже около 65 приказни персонажа в над 20 композиции, които ще "оживеят" от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града.

В направата на скулпторите , наред с традиционно силното българско участие, своя талант показаха и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия.