Нов вид измама - мошеници обикалят селата и се представят за строителни майстори
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2014 19:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов вид измама - мошеници обикалят селата и се представят за строителни майстори

/КРОСС/ Нов вид измама - мошеници обикалят по селата и се представят за строителни майстори. Мъжете заблуждават възрастни хора като им предлагат евтино саниране на къщите, след което ги изнудват за огромни суми пари и оставят ремонтите незавършени, съобщава Нова телевизия.

Рано сутринта пред къщата на баба Елена и дядо Христо в пловдивското село Калековец спира автомобил със софийска регистрация. Трима непознати мъже предлагат на 80-годишните пенсионери да санират дома им срещу сума от 700 лева.„Казаха, че ще го направят евтино. По 130 лева трима човека искали да вземат. И материалът да си платим. Добре, но като дойдоха, вместо трима човека, дойдоха осем човека", разказва Елена Мишева.

Мъжете облепили половината къща и изведнъж изчислили, че ремонтът ще струва близо 10 пъти повече от първоначалната уговорка - 6000 лева. Мошениците взели всичките спестявания на възрастното семейство и ги накарали да вземат на заем и от съседи.

Измамниците дори накарали пенсионерите да се подпишат на празни листове за договор, в който нямало нито имена, нито адреси, нито телефони.

Измамата става на 100 метра от сградата на кметството, където е полицейският инспектор. Кметът твърди, че това не са единствените измамници, които обикалят селото.

„Предлагат смяна на улуци, смяна на керемиди, зидане на строителни обекти. - Срещу какви пари? - Срещу минимални в кавички казано. Дерат кожите на хората. Просто да ги съжалиш", обяснява кметът на с. Калековец Колю Миланов в ефира на Нова телевизия.